top of page

ГУМАНІТАРНИЙ ЦЕНТР “АКВАРЕНА”





З першого дня військової агресії проти України мешканці Харкова та Харківської області знаходяться під щоденними ударами російської армії. Внаслідок воєнних дій було поранено і вбито тисячі мирних громадян, зруйновано безліч об'єктів цивільної інфраструктури, порушено логістичні зв'язки. Гуманітарна ситуація в Харківському регіоні погіршується з кожним днем.


З метою запобігання гуманітарної катастрофи в Харкові і області за ініціативи та безпосередньої участі Фонду Віталія Данілова було створено Гуманітарний центр “АКВАРЕНА”, який надає допомогу харків’янам, що залишились в Харкові та переживають ці важкі часи в рідному місті. Гуманітарний центр розмістився в будівлі добре відомого в Харкові олімпійського басейну “Акварена”, який припинив свою роботу на період воєнного часу. Гуманітарний центр став місцем збирання, зберігання, розподілу та видачі гуманітарної допомоги, що доставляється в Харків з різних куточків України та з-за кордону.

Благодійна організація “Фонд Віталія Данілова” (м. Харків) у співпраці з Центром гуманітарної допомоги “Батьківщина” (м. Київ) стали основними донорами Гуманітарного центру “Акварена”. Для забезпечення допомоги людям Фонд співпрацює з волонтерами, меценатами, доброчинцями, українськими та міжнародними організаціями.


Команда Фонду Віталія Данілова наличує більше 35 волонтерів. Це активісти, які приймають заявки на допомогу, завантажують, пакують, доставляють гуманітарні грузи в Харків, роблять адресну доставку та багато іншої важливої роботи.

Серед отримувачів гуманітарної допомоги переважну частину становлять найбільш соціально вразливі категорії населення - багатодітні родини, люди похилого віку або з інвалідністю, малозабезпечені та всі ті, хто в силу обставин опинився у скрутному становищі. Надання гуманітарної допомоги здійснюється шляхом адресної доставки або видачі індивідуальних і колективних наборів гуманітарної допомоги у місцях проживання або тимчасового перебування в укриттях мешканців Харкова та області. Люди мають можливість отримати від Фонду: продукти харчування, воду, ліки, засоби гігієни для дорослих, дитячі гігієнічні засоби та харчування. Задля безпеки громадян та запобігання скупчення великої кількості людей в одному місці під час військових дій, видача гуманітарної допомоги не відбувається безпосередньо в будівлі “АКВАРЕНИ”, а розвозиться мобільними бригадами волонтерів по точках видачі.

Щоб отримати гуманітарну допомогу, необхідно залишити індивідуальну або колективну заявку на сайті Гуманітарного центру “АКВАРЕНА”, вказавши свої потреби та обравши із запропонованих місць видачі найбільш зручне. Сайт розпочне працювати у штатному режимі (на прийом заявок) - вже найближчими днями.

Слідкуйте за повідомленнями на сторінках Гуманітарного Центра “АКВАРЕНА" в соціальних мережах.



bottom of page